BARF, BARF, BARF! A proč vlastně?

V tomto článku se v úvodu dozvíte krátce o tom, co to vlastně B.A.R.F. stravování je, a jaká filozofie se zatím skrývá.

Když se řekne B.A.R.F., hodně lidí si představí ne úplně příjemnou záležitosti ve vztahu ke stravě (anglicky barf - zvracet). Ti, co však již trošku vědí, navíc když tušíme, že se jedná o naše čtyřnohé mazlíčky, je B.A.R.F. již poměrně rozšířený a nejde o vylučování potravy, naopak o její příjem, a navíc ve zdravější podobě.                                                                                                                                                                                                                                                             

Názory o tom, zda je B.A.R.F. strava ta nejvhodnější pro naše parťáky bude u spousty lidí vždy velice diskutabilní. Pravděpodobně budou založeny na vlastních zkušenost, ty vždy propagujeme nejvíce bez ohledu na to, zda fungují u většiny případů či nikoliv.                                                                                                         

Co vlastně onen B.A.R.F. znamená. Jedná se o zkratku z anglického biollogical appropriate raw food (biologicky vhodná, syrová strava), některé zdroje uvádějí zkratku bones and raw food (kosti a syrová strava) apod. Věřím, že jich bude i více. V principu se jedná o to krmit psi takovou stravou, kterou by své podstatě přirozeně jedli. Tak jako jejich vlčí předci. Strava, která je čerstvá, syrová a složená ze zeleniny a masa.